خوردن منظم شکلات لینت ۹۹ درصد ممکن است به کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در فرد کمک کند. برخی از ترکیبات موجود در شکلات تلخ، بهویژه فلاوانولها، بر دو عامل خطر اصلی بیماری قلبی تأثیر میگذارند: فشار خون بالا و کلسترول بالا.
فلاوانول های موجود در شکلات تلخ تولید اکسید نیتریک را در بدن تحریک می کنند. اکسید نیتریک باعث گشاد شدن یا گشاد شدن عروق خونی می شود که جریان خون را بهبود می بخشد و فشار خون را کاهش می دهد.
یک مطالعه کوچک در سال 2015 با منبع معتبر تأثیرات مصرف شکلات را در 60 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 و فشار خون بالا بررسی کرد.
محققان دریافتند شرکتکنندگانی که روزانه 25 گرم شکلات تلخ به مدت 8 هفته مصرف میکردند، نسبت به افرادی که همان مقدار شکلات سفید مصرف میکردند، فشار خون بسیار پایینتری داشتند.
یافتههای یک منبع مورد اعتماد در سال 2017 نشان داد که اثرات مفید شکلات تلخ بر فشار خون ممکن است در افراد مسنتر و افرادی که در معرض خطر بالاتر بیماریهای قلبی عروقی هستند، در مقایسه با افراد جوانتر و سالمتر قابل توجهتر باشد.
شکلات تلخ همچنین حاوی ترکیبات خاصی مانند پلی فنول ها و تئوبرومین است که ممکن است سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) را در بدن کاهش دهد و سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) را افزایش دهد.
پزشکان اغلب از کلسترول LDL به عنوان “کلسترول بد” و کلسترول HDL به عنوان کلسترول خوب یاد می کنند.
کلسترول HDL به کاهش کل کلسترول در خون کمک می کند در حالی که کلسترول LDL می تواند رگ های خونی را باریک کند.
بر اساس یک مطالعه تصادفی و کنترل شده در سال 2017 که منبع معتبر منتشر شده در مجله انجمن قلب آمریکا است، افزودن بادام، شکلات تلخ و کاکائو به رژیم غذایی معمولی آمریکایی بدون نیاز به کالری بیش از حد ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد.
در ترکیب، بادام و شکلات تلخ باعث کاهش ذرات کوچک و متراکم LDL در شرکت کنندگان شد.