با این حال، استفاده از کود مایع بذرمال نیتروژن مصنوعی مشکلاتی را ایجاد می کند. این یک فعالیت انرژی بر است (3-5٪ از گاز مصرفی هر سال در جهان برای تولید کودها به مقصد می رسد) که در نتیجه مقادیر زیادی CO2 را در جو منتشر می کند.
علاوه بر این، گاهی اوقات استفاده بی رویه از کودها مشکلاتی را برای آب های زیرزمینی ایجاد می کند. ناگفته نماند که افزایش های اخیر قیمت گاز باعث افزایش سرسام آور قیمت اوره شده که نسبت به سال گذشته قیمت آن تقریباً سه برابر شده است.
در ایالات متحده، کشاورزان ذرت جایگزینی برای کودهای مصنوعی دارند. استارتآپ Pivot Bio در واقع گونههایی از باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن را جدا کرده و آنها را برای بهبود عملکردشان اصلاح ژنتیکی کرده است.
نتیجه یک “کود” مبتنی بر باکتری است که وقتی روی محصول اعمال می شود شرکت به ما اطلاع می دهد تأمین حدود 20 کیلوگرم نیتروژن در هکتار را ممکن می کند و در نتیجه استفاده از محصولات مصنوعی را کاهش می دهد.
هنگامی که باکتری ها در خاک قرار می گیرند، کاری انجام نمی دهند، جز اینکه نیتروژن اتمسفر را که برای ذرت در دسترس نیست، به شکل زیست جذبی تبدیل می کنند.
این شروع یک نقطه عطف برای کشاورزی است زیرا به این ترتیب می توان برخی از کودهای مصنوعی را کاهش داد، اگر حذف نشود، بخش کشاورزی را پایدارتر کرد.
مشروط بر اینکه قوانین اروپا و نظر مصرف کنندگان در مقابل این باکتری ها که در واقع GMO هستند، طرفی نگیرد. در واقع، در طبیعت، این باکتری ها عملکرد شگفت انگیز کمتری دارند و بنابراین نمی توانند از رشد یک محصول صنعتی حمایت کنند.
اگرچه Pivot Bio میگوید محصولش به نام ProveN در حال حاضر در نیم میلیون هکتار در ایالات متحده مورد استفاده قرار میگیرد، این هنوز یک سطح ناچیز است.
با این حال، این بخش جدید در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و با توجه به اینکه نیتروژن اصلی ترین درشت مغذی عرضه شده توسط کشاورزان به محصولات کشاورزی است، بالقوه بسیار بزرگ است.